over ons

BCklèt? Dat is een tandem. Loop even mee door ons parcours.

Jurgen De Smet

Jurgen De Smet

Zaakvoerder

Jurgen heeft al heel wat fietservaring in de benen. Samen met zijn echtgenote, Eva Moerenhout, baat hij BCklèt uit. In 2010 werd hun dochter Lore geboren en Fenna maakte hun gezin compleet in 2013.

ons verhaal

Op 15-jarige leeftijd kreeg Jurgen na een jaartje ‘zagen’ zijn zin van mama en papa en startte hij met competitief wielrennen bij de toenmalige 2de jaar nieuwelingen. Zijn ploegmakkers Kevin Van Impe en Philippe Gilbert waren niet van de minste.

Rond 2004 behaalde hij zijn vergunning als ploegleider. Naast een fulltime job en zelf competitie rijden, begeleidde hij ook nieuwelingen en juniores als ploegleider. In 2007 kwam er definitief een einde aan zijn competitie rijden, maar hij bleef wel nog ploegleider.

In 2010 zag zijn eigen team ‘Van Der Vurst Cycling Team’ het levenslicht waar onder andere Tom Van Asbroeck, Oliver en Lawrence Naesen, Dimitri Claeys, Lindsay De Vylder, … deel van uitgemaakt hebben.

In 2014 startte Jurgen samen met zijn echtgenote BCklèt. Ze verkochten er hun eerste tweewielers vanuit hun garage.

Een jaartje later, in 2015, legde een brand in zijn teamcamionette van het ‘Van Der Vurst Cycling Team’ zijn volledige en jarenlange opgebouwde voorraad in enkele minuten tijd in as. Hij besloot om te stoppen met zijn team en zijn volledige focus te leggen op de verdere uitbouw van de winkel, BCklèt.

geen team maar een tandem

Wat dus begon als een droom en startte in hun garage in 2014, mondde al snel uit in een winkel met een uitgebreid assortiment van 2017 tot op heden. Door het maken van wel afgewogen en doordachte keuzes en dankzij vakkennis werd BCklèt een vaste waarde in het fietsmilieu. Genoeg over Jurgen! Wie vaste klant is bij BCklèt weet steevast dat het geen onemanshow is, maar dat BCklèt een team of nog beter een tandem is. Breng je een bezoekje aan de winkel, dan maak je kennis met Eva. Hoewel ze niet zo’n uitgebreid fietsverleden heeft als Jurgen, deinsde ze er niet voor terug om mee te gaan voor zijn droom. Samen staan ze garant voor een eerlijke uitleg met kennis van zaken, passie voor de fiets en service na verkoop. Zoals het hoort dus! Koop je bij BCklèt ? Dan koop je kwaliteit en vakmanschap.

Dat is ook heel veel klanten niet ontgaan. De afgelopen jaren bouwde BCKlet een divers publiek uit. Van kleuters, die vol enthousiasme op zoek zijn naar hun eerste trappers, tot 70+ers, die meespringen op de elektrische trend. Zelfs in Limburg kennen ze BCklèt !

Nu alleen nog maar hopen dat Lore of Fenna gebeten worden door de BCklèt-microbe en binnen enkele jaren mama en papa helpen de zaak verder uit te bouwen.

Jurgens tip!

Hoewel hij geen competitie meer rijdt, krijg je de fietsmicrobe niet zomaar uit de benen. Zelf rijdt hij jaarlijks nog zo’n 10 à 13.000 kilometer met de koersfiets en neemt hij deel aan minstens één of twee Granfondo voor wielertoeristen. Wanneer ik zelf de baan op trek, hou ik het dan ook enkel bij merken die we in onze winkel verdelen. Zelf heb ik twee koersfietsen van Thompson, eentje van Argon 18 en een mountainbike van Cube. Daarnaast hebben we ook nog een elektrische fiets van Thompson voor Eva, een Granville voor Lore en een Cube voor Fenna. Stuk voor stuk topkwaliteit. We zijn pas verdeler geworden van Factor Bikes, dus die prijkt ook nog op mijn verlanglijst. Vooral de Ostro V.A.M. is echt een beest van een fiets.

Ben je liever hip en graag mee met de laatste trends? Dan moet je gaan voor een gravelbike! En uiteraard waait de trend van de grote steden ook meer over naar onze contreien en kan je de bakfiets momenteel uit het straatbeeld, ook bij ons, niet wegdenken. Voor ieder wat wils dus bij BCklèt! Maar het voornaamste is dat je een fiets aanschaft die goed en comfortabel zit en die je zelf graag ziet! Spring zeker eens binnen in onze winkel. Wij gaan graag met jou op zoek naar jouw ideale fiets!